HOTELSKI BISER U PODNOŽJU

FRUŠKE GORE

 • rezervišite

 • Datum dolaska
 • Broj noćenja
 • Promeni / poništi rezervaciju

UP DOWN
 •  

  Prednosti

  ON LINE REZERVACIJA

   

  Niže cene!

  Piće dobrodošlice.

  Rana prijava/Kasna odjava.

   

 • PROMO PONUDA

  FRUŠKOGORSKI VIKEND

   Već od 59 €

   

   

  Pobegnite!

  Vratićete se osveženi i podmlađeni.

   

  Detaljnije >>

   

 POSETE  I  IZLETI

 

Hotel Park je idealno lociran za mnoge posete i izlete do obližnjih atrakcija i prirodnih lepota. Samo 30 minuta od Beogradskog aerodroma a u podnožju predivne Fruške Gore, najlepšeg nacionalnog parka u Srbiji. Samo 2 km od hotela je prirodna oaza Borkovac, sa svojom  šumom i jezerom. 20-ak minuta od hotela Park su najpoznatiji Fruškogorski Manastiri i najpoznatije Fruškogorske vinarije. Samo 15 minuta od hotela je poznata Banja Vrdnik a samo 40-ak minuta od hotela su Sremski Karlovci, najromantičniji gradić u Srbiji. Ta izuzetna lokacija hotela Park omogućava posete i izlete koji su prijatni, osvežavajuci i nezamarajući.

 

 

BORKOVAC - ŠUMA I JEZERO

 

 

Na samo 2 km od hotela Park (20-ak minuta prijatnog hoda) nalazi se oaza prirode - izletište Borkovac sa šumom i jezerom.  Kroz šumu vas vode pešačke i trim staze.  Kroz samu gustu šumu protiče i jedan od tri  potoka na kojima leži Ruma. Tu su i etno restorani i nedavno otvoren olimpijski bazen. Prelepo jezero, obima 5 km, se hrani svežim vodama sa padina Fruške Gore. Velike mogućnosti za odmor i rekreaciju. 

 

 

FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

 

 

Na samo  20-ak minuta od hotela Park nalaze se najznačajniji manastiri “Srpske Svete Gore”, kako mnogi nazivaju Frušku Goru. Obilazak četiri Fruškogorska manastira zapocinjemo u manastiru Grgeteg, zadužbini Zmaja Ognjenog Vuka, po svojoj arhitekturi jednim od najlepših manastirskih zdanja. Samo nekoliko kilometara od Grgetega, u miru i tišini Fruškogorskih šuma, dugo već stoluju manastir Staro Hopovo i manastir Novo Hopovo,  vekovima čuvajuci mošti Teodora Tirona, dela Dositeja Obradovića i bogatu kulturno-istorijsku riznicu. Za kraj, upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih manastira – Krušedol, zadužbinu poslednje srpske despotske porodice Branković. Mogućnost kupovine lekovitih i organskih proizvoda koje proizvode monasi.

 

BANJA VRDNIK I ETNO NASELJE VRDNIČKA KULA

 

Udaljena samo 15 minuta od hotela Park, u bujnom zelenilu južnih padina Fruške Gore je čuvena Banja Vrdnik, poznata po lekovitoj mineralnoj vodi i po izvanrednom vazduhu. Hotel Termal ima dva bazena (olimpijske veličine) sa lekovitom banjskom vodom koji su otvoreni za posetioce. Uzbrdo od centra Vrdnika nalazi se etno naselje “Vrdnička Kula” koja ima restoran, vidikovac, crkvu i štandove sa organskim proizvodima. Na vrhu brda je Vrdnička Kula koja potiče još od Rimskog doba. U Vrdniku je i čuveni Manastir Ravanica sa moštima Kneza Lazara,  jedan od najznačajnijh manastira na Fruškoj Gori.


SREMSKI KARLOVCI I STRAŽILOVO

 

Sremski Karlovci su verovatno najšarmantniji i najromantičniji gradić u Srbiji. Nalaze se samo 40-ak minuta od hotela Park, na obali Dunava. Stara sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture godinama oduševljava posetioce. Ovaj uzbudljiv izlet vas vodi kroz šarmantni gradić Irig, pored Vinske Kuće Kovacević, uzbrdo kroz živopisne predele Fruške Gore, sve do vrha,  i onda nizbrdo do Petrovaradina gde skrećemo desno ka Sremskim Karlovcima. U Sremskim Karlovcima vas očekuje razgledanje baroknih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i predivne Saborne Crkve. Vreme za predah na predivnom centralnom trgu.Preporučujemo da probate čuveni švapski kolač Kuglof. Onda kratka šetnja uzbrdo do Muzeja Meda. Nastavljamo kroz bujno zelenilo do Stražilova, mesta večnog počinka Branka Radicevića, jednog od najvećih srpskih romantičara. Poseta vidikovcu pesnika Duška Trifunovića, odakle puca pogled na zvonike karlovačkih katedrala i prelepi Dunav.

 

KRUŠEDOL I SREMSKI KARLOVCI

 

 

Upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih Manastira i najromantičniju varoš u Srbiji. Preko južnih padina Fruške Gore dolazimo do čuvenog Manastira Krušedol, zadužbine poslednje srpske despotske porodice Branković. Manastir je izuzetno impresivan i spolja i iznutra. Mogućnost kupovine lekovitih organskih proizvoda koje proizvode monasi. Nastavljamo kroz živopisne predele prelepe Fruške Gore i stižemo u Sremske Karlovce. Ova predivna Sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture oduševljava posetioce. Slobodno vreme za razgledanje kitnjastih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i impozantne Saborne Crkve. Posetite Muzej Meda, opustite se u jednom od kafea na trgu i probajte čuveni švapski kolač Kuglof koji je, uz Bermet, najbolji suvenir ovog grada.

 

SREMSKA MITROVICA - CARSKA PALATA SIRMIUM

 

 

20-ak minuta od hotela Park, na obali Save, nalazi se Sremska Mitrovica, na mestu starog Rimskog grada. Tu su ostaci antičkog grada Sirmiuma, poznatog kao “slavna majka svih gradova”. Veliki broj Rimskih Careva je rodjeno upravo ovde. Prošetajte sa vodičem stazama nekadašnje Carske Palate. U okviru kompleksa Sirmium je bar sa pogledom na iskopine gde možete da predahnete uz piće. Nakon posete Carskoj Palati sledi poseta Muzeju Srema, čuvaru tradicije i istorije Srema, kao i poseta Sabornom Hramu i arheološkim iskopinama na Žitnom Trgu.

 

ZASAVICA - SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE

 

 

Zasavica je zaštićena kao specijani rezervat prirode. Mirna i pitoma klima, omogućila je opstanak brojnom i raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu. Kako bi taj svet bio očuvan sama Zasavica i njeno priobalje 1997. godine stavljeno je pod zaštitu države , kao prirodno dobro  kategorije od izuzetnog značaja. Prostorom dominira rečni biotop, koga čini rečica Zasavica i pritoka Batar u ukupnoj dužini od 33 km. U ekološkom nizu smenjuju se vodeni i močvarni ekosistemi sa fragmentima poplavnih livada i šuma. Ukupna površina rezervata je 1825 ha. Kičmu rezervata čine vodena površina kanala Jovac i Prekopac, kanalisan i prirodni tok potoka Batar, kao i sama rečica Zasavica, koja preko kanala Bogaz ima direktnu vezu sa rekom Savom.

HOTEL PARK

Veljka Dugoševića 98,

22 400 Ruma, Srbija

Telefon:

+381 (22) 470 930

E-mail:

info@hotelpark.rs

Copyright Hotel Park 2018.

Powered by SOL Produkcija. All rights reserved.