HOTELSKI BISER U PODNOŽJU

FRUŠKE GORE

 • rezervišite

 • Datum dolaska
 • Broj noćenja
 • Promeni / poništi rezervaciju

UP DOWN
 •  

  Prednosti

  ON LINE REZERVACIJA

   

  Niže cene!

  Piće dobrodošlice.

  Rana prijava/Kasna odjava.

   

 • PROMO PONUDA

  FRUŠKOGORSKI VIKEND

   Već od 59 €

   

   

  Pobegnite!

  Vratićete se osveženi i podmlađeni.

   

  Detaljnije >>

   

etno  restorani, vinarije , salaši, manastiri i piknici

 

 

U neposrednoj blizini hotela Park su poznate Fruškogorske vinarije, nadaleko čuveni srednjevekovni manastiri, etno restorani i autenticni sremski salaši. Velike mogucnosti da svom Tim Bildingu dodate prijatan doživljaj koji ce učesnici da pamte; nezaboravno veče uz veselu muziku tamburasa, relaksirajući piknik u prirodi, degustacija vina i organskih kozjih sireva ili čak obed u posebnom ambijentu jednog od manastira. Ovde pominjemo samo neke od tih mogućnosti. 

 

 

 

Restoran lugarnica

 

Ovaj šarmantni restoran se nalazi samo oko 15 minuta od hotela Park na sunčanim (južnim) obroncima Fruške Gore. U neposrednoj blizini je manastir Mala Remeta a ceo ambijent odiše posebnim mirom. Osim tradicionalnih sremskih jela sa roštilja specijalitet restorana je divljac - špikovani srneci but, kobasice od divljači i paprikaš  od divljači.

 

 

DJURINA VODENICA

 

 

Na samo  5 km od hotela Park, nedaleko od severne obale Borkovačkog Jezera, nalazi se predivan salaš Deda Djurina Vodenica. U srcu salasa je vodenica stara oko dva veka, zasticena kao spomenik kulture.  Potok,  koji je nekad pokretao vodenicu, protice kroz salas i uliva se u jezero. U njegovoj bistroj vodi mogu se videti ribe. Okolo je bujno zelenilo koje i usred najvecih vrucina daje osvezavajucu hladovinu. Celo imanje, koje se prostire na preko 20 hektara, je jedna predivna oaza prirode. Tu su vinogradi i voćnjaci i koze i ovce i egzoticna zivina i patke predivnih boja.  Ambijent je predivan. Cist i blag fruskogorski povetarac i zivopisna priroda su sami posebi dovoljni. Ali ukusna domaća organska hrana, domace rakije i vina koje se tu proizvode i ljubazni domaćini učiniće da pozelite da nikada ne odete. Salaš je privatno imanje koje nije otvoreno za posete ali hotel Park u saradnji sa vlasnicima omogava svojim gostima posetu i uzivanje.

 

 

 

FARMA KOZA gorski

 

 

Udaljeno samo 15-ak minuta od hotela Park ovo gazdinstvo se nalazi u selu Jazak. Ovde jos iz starina postoji tradicija pravljenja kozjeg sira. Padine Fruške gore, prekrivene šumom, livadama i pašnjacima, od davnina su izvor zdravlja. Oko 700 vrsta lekovitog bilja raste na Fruškoj Gori.  Organski kozji sirevi ove farme su dobijali mnoge nagrade. Jedinstvena prilika da vidite stada koza kako slobodno uzivaju u zelenim pašnjacima i da probate neki od specijaliteta kuće,  kao napr. kozji sir u hrastovini ili vinski kozji sir. Uz degustaciju se sluze Fruškogorska vina. 

 

 

restoran krušedolka

 

Restoran Krušedolka se nalazi na uzvišici iznad drevnog manastira Krušedol. Prelepa priroda oko restorana i prijatan ambijent u restoranu. Velika terasa ispred restorana sa pogledom iz visine na manastir i na zelene obronke Fruske Gore. U meniju je tradicionalna srpska kuhinja uz domaca vina. Vecera uz pice i tamburaše je nezaboravan dozivljaj. Moguće je kombinovati posetu manastiru i ručak ili večeru u restoranu. Manastir svakako vredi posetiti. Krušedol je zadužbina despota Djurdja Brankovica i jedan od najznacajnijih Fruškogorskih manastira. 

 

 

 

ETNO KOMPLEKS ZMAJ OD NOĆAJA

 

 

Ovo slikovito autenticno “Etno Zdanije” udaljeno je oko 30 minuta od hotela Park.

Domacin je potomak legendarnog Vojvode Čupića, “Zmaja od Noćaja”, jednog od najčuvenijih junaka Prvog Sprskog Ustanka. Ocekuje vas topla dobrodošlica. Domaćin obično dočekuje goste veselim zvucima harmonike. U jednoj sobi ovog impresivnog etno kompleksa izlozene su slike i predmeti vezani za slavnog Vojvodu.

 

Vinarija deurić

 

 

Okružena nepreglednim plantažama jabuka i  vinogradima Vinarija Deurić je jedna od najsavremenije opremljenih vinarija Fruške Gore. Sa gornjeg sprata centralne kule puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. U okviru vinarije je i restoran gde moze da  se organizuje ručak ili večera za grupu. Udaljenost od hotela Park – samo 10-ak minuta.  

 

 

vinarija Mačkov podrum

 

 

Ova stara, tradicionalna vinarija se nalazi samo 10-ak minuta od hotela Park, na ulazu u živopisnu Fruškogorsku varoš Irig. Mačkova Vinska Kuća se nalazi u kompleksu vinarije i izgradjena je u tradicionalnom Sremačkom-Fruškogorskom stilu. Pored degustacija Mačkovih vina i obilaska vinarije sa stručnim licem moguce je za grupu organizovati ručak ili večeru, sa tamburašima ili bez muzike.

 

 

 

 

 

Vinska kuća kovačević

 

 

U okviru Vinarije Kovačević posluje i  restoran koji se  nalazi na Iriskom putu, pri samom vrhu Fruške Gore. Priroda oko restorana i pogled na juzne padine Fruške Gore su predivni.  Restoran uziva odlicnu reputaciju. Svideće vam se i ambijent i ponuda i usluga. Kao što je i očekivati, služe se samo vina Kovacević.  

 

 

OBED U FRUŠKOGORSKOM MANASTIRU

 

 

Moguce je organizovati ručak ili večeru u jednom od nadaleko cuvenih Fruškogorskih manastira. Doživite jedinstveni ambijent i tišinu i  poseban ugodjaj i prenesite se u daleku prošlost. To će vam  ostati u sećanju kao jedan nezaboravan doživljaj.

 

FRUŠKOGORSKI  VINSKI PUT

 

Tri vinarije i degustacija vina uz zakusku

 

 

Prošlo je vise od 1700 godina od kada je rimski car Marko Aurelije Probus, rođen u Sirmiumu (današnja Sremska Mitrovica ) zasadio prvu vinovu lozu na padinama Fruške Gore u selu Neštin. Panonsko zemljište, pogotovo na južnoj, sunčanoj strani Fruške Gore, vekovno iskustvo u pravljenju vina i tradicionalne tajanstvene recepture učinili su da se žitelji Srema smatraju među najveštijim vinogradarima i vinarima. Danas Fruška Gora broji više od 60 porodičnih vinarija. Mi vam predlazemo obilazak tri najznačajnije vinarije na južnim padinama Fruške Gore – vinarije Deurić, Kovacević i Mačkov Podrum. Sve tri su blizu hotela Park što čini ovaj izuzetan dozivljaj prijatnim i nenapornim.

 

Kroz slikovite pejzaže stižemo u bajkovito seoce Mala Remeta gde započinjemo našu Fruškogorsku avanturu posetom porodičnoj vinariji Deurić – www.vinarijadeuric.com Organizovana na najsavremeniji način i okružena nepreglednim vinogradima i plantažama jabuka ova vinarija ostavlja jak utisak. Sa gornjeg sprata glavne zgrade puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. Upoznaćete se sa istorijom kuće, poslušati uzbudljive vinske priče i saznati više o najpoznatijim etiketama ove impresivne vinarije.
 

 

Nastavljamo kroz pitome fruškogorske predele i stizemo do Iriga, na čijem ulazu je jedna od najpoznatijih vinarija u Srbiji – Vinarija Kovacević www.vinarijakovacevic.com Vinarija porodice koja se uzgajanjem vinove loze bavi duže od 100 godina. Danas iz ove vinarije dolaze neka od najkvalitetnijih i često nagrađivanih vina u Srbiji i u širem regionu. Saznaćete o istoriji i upoznaćete se sa najvažnijim  etiketama ove renomirane vinske kuće.

 

 

Nedaleko, takodje na ulazu u Irig, je nasa sledeća poseta, Vinarija Mačkov Podrum – www.mackovpodrum.co.rs  Još jedna dugogodišnja porodična tradicija – jos od 1800-ih godina. Opustićemo se u autentičnom sremačkom ambijentu Mačkove vinske kuće. Od ljubaznih domaćina čućemo neke uzbudljive vinske priče. Ako imamo sreće upoznaćemo vlasnika vinarije, nadaleko poznatog gospodina Savu Jojića, jednog od svetskih poznavalaca vina. On voli da priča sa posetiocima i on će vam objasniti zašto je njihov moto Znati Piti – Znati živeti.  Ovde nas očekuje degustacija nekoliko njihovih vina uz hladnu zakusku.

 

 

U svakoj vinariji moguće je kupiti vino po cenama znatno nižim nego u radnji.

HOTEL PARK

Veljka Dugoševića 98,

22 400 Ruma, Srbija

Telefon:

+381 (22) 470 930

E-mail:

info@hotelpark.rs

Copyright Hotel Park 2018.

Powered by SOL Produkcija. All rights reserved.