HOTELSKI BISER U PODNOŽJU

FRUŠKE GORE

 • rezervišite

 • Datum dolaska
 • Broj noćenja
 • Promeni / poništi rezervaciju

UP DOWN
 • FRUŠKOGORSKI VIKEND

   Već od 29 €

   

   

  Pobegnite!

  Vratićete se osveženi i podmlađeni.

   

  Detaljnije >>

   

 •  

  Prednosti

  ON LINE REZERVACIJA

   

  Niže cene!

  Piće dobrodošlice.

  Rana prijava/Kasna odjava.

   

izleti hotela park

 

Hotel Park je idealno lociran za mnoge izlete

do obližnjih atrakcija i prirodnih lepota.

 

Samo 30 minuta od Beogradskog aerodroma a u podnožju predivne Fruške Gore, najlepšeg nacionalnog parka u Srbiji. Samo 2 km od hotela je prirodna oaza Borkovac, sa svojom  šumom i jezerom. 20-ak minuta od hotela Park su najpoznatiji Fruškogorski Manastiri i najpoznatije Fruškogorske vinarije. Samo 15 minuta od hotela je poznata Banja Vrdnik a samo 40-ak minuta od hotela su Sremski Karlovci, najromantičniji gradić u Srbiji. Ta izuzetna lokacija hotela Park omogućava izlete koji su prijatni, osvežavajuci i nezamarajući.

 

BORKOVAC / ŠUMA I JEZERO

 

 

Na samo 2km od hotela Park nalazi se prirodna oaza za odmor i relaksaciju - izletište Borkovac u okviru kog se nalazi pešačka staza za rekreaciju, otvoren olimpijski bazen, restorani, prostori za kampovanje, teretana na otvorenom, trim staze. Posebnu čaroliju borkovačkom izletištu pruža jezero iznad čijih obala se izdiže prelepa Fruška Gora. Kroz samu gustu šumu protiče i jedan od tri potoka na kojima leži grad Ruma.

 

Đurina Vodenica

 

 

Na samo 3km od hotela smeštan je autentičan salaš Deda Đurina Vodenica stara skoro dva veka. Ova vodenica je spomenik kulture Republike Srbije i zaštićena je kao takva. U saradnji sa vlasnicima imanja omogućili smo svojim gostima nesmetan pristup u svrhu vrhunskog uživanja. Čist i blag fruškogorski povetarac, živopisna priroda, uksuna organska hrana, domaća vina i rakije, ljubazni domaćini, učiniće da poželite da nikada ne odete ni pedalj dalje od onoga gde prestaje zvuk prirode i žubor potoka koji opasuje vodenicu. Saznajte više ovde

 

FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

 

 

Na samo  20-ak minuta od hotela Park nalaze se najznačajniji manastiri “Srpske Svete Gore”, kako mnogi nazivaju Frušku Goru. Izlet kroz predivnu prirodu i obilazak četiri Fruškogorska manastira zapocinjemo u manastiru Grgeteg, zadužbini Zmaja Ognjenog Vuka, po svojoj arhitekturi jednim od najlepših manastirskih zdanja. Samo nekoliko kilometara od Grgetega, u miru i tišini Fruškogorskih šuma, dugo već stoluju manastir Staro Hopovo i manastir Novo Hopovo,  vekovima čuvajuci mošti Teodora Tirona, dela Dositeja Obradovića i bogatu kulturno-istorijsku riznicu. Za kraj, upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih manastira – Krušedol, zadužbinu poslednje srpske despotske porodice Branković. Mogućnost kupovine lekovitih i organskih proizvoda koje proizvode monasi.

 

NAPOMENA: Hotel Park organizuje posete Fruškogorskih Manastira uz blagoslov Srpske Pravoslavne Crkve. Na zahtev, moguće je organizovati prisustvo manastirskom bogosluženju. Trajanje izleta – 4 sata. Cena zavisi od broja učesnika.

 

BANJA VRDNIK I ETNO NASELJE VRDNIČKA KULA

 

 

Udaljena samo 15 minuta od hotela Park, u bujnom zelenilu južnih padina Fruške Gore je čuvena Banja Vrdnik, poznata po lekovitoj mineralnoj vodi i po izvanrednom vazduhu. Hotel Termal ima dva bazena (olimpijske veličine) sa lekovitom banjskom vodom koji su otvoreni za posetioce. Uzbrdo od centra Vrdnika nalazi se etno naselje “Vrdnička Kula” koja ima restoran, vidikovac, crkvu i štandove sa organskim proizvodima. Na vrhu brda je Vrdnička Kula koja potiče još od Rimskog doba. 10-ak minuta od Vrdničke Kule je čuveni Manastir Ravanica sa moštima Kneza Lazara,  jedan od najznačajnijh manastira na Fruškoj Gori.

Trajanje izleta – 4 sata. Cena zavisi od broja ucesnika.

 

SREMSKI KARLOVCI I STRAŽILOVO

 

 

Na samo 40-ak minuta od hotela Park, na bajkovitoj obali Dunava, u podnožju Fruške Gore, Sremski Karlovci su verovatno najšarmantniji i najromantičniji gradić u Srbiji. Stara sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture godinama oduševljava posetioce. Ovaj uzbudljiv izlet vas vodi kroz šarmantni gradić Irig, pored Vinske Kuće Kovacević, uzbrdo kroz živopisne predele Fruške Gore, sve do vrha,  i onda nizbrdo do Petrovaradina gde skrećemo desno ka Sremskim Karlovcima. U Sremskim Karlovcima vas očekuje razgledanje baroknih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i predivne Saborne Crkve. Vreme za predah na predivnom centralnom trgu; preporučujemo da probate čuveni švapski kolač Kuglof. Onda kratka šetnja uzbrdo do Muzeja Meda. Nastavljamo vožnjom kroz bujno zelenilo do Stražilova, mesta večnog počinka Branka Radicevića, jednog od najvećih srpskih romantičara. Poseta vidikovcu pesnika Duška Trifunovića, odakle puca bajkovit pogled na zvonike karlovačkih katedrala i prelepi Dunav. Povratak u hotel Park kroz predivnu Fruškogorsku prirodu.

Trajanje izlega – 4 sata. Cena zavisi od  broja ucesnika

 

Krušedol i Sremski Karlovci

 

 

Upoznajte najznačajniji od 17 Fruškogorskih Manastira i najromantičniju varoš u Srbiji. Preko južnih padina Fruške Gore dolazimo do čuvenog Manastira Krušedol, zadužbine poslednje srpske despotske porodice Branković. Manastir je izuzetno impresivan i spolja i iznutra. Mogućnost kupovine lekovitih organskih proizvoda koje proizvode monasi. Nastavljamo kroz živopisne predele prelepe Fruške Gore i stižemo u Sremske Karlovce. Ova predivna Sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture oduševljava posetioce. Slobodno vreme za razgledanje kitnjastih fasada Gradskog Trga, Fontane 4 Lava, stare Gimnazije i impozantne Saborne Crkve. Posetite Muzej Meda, opustite se u jednom od kafea na trgu i probajte čuveni švapski kolač Kuglof koji je, uz Bermet, najbolji suvenir ovog grada.

 

Dunavska Rapsodija

 

 

Jedinstvena romantična avantura. Doživljaj je relaksirajući i vrlo prijatan jer je voda na potezu kojim se plovi skoro uvek mirna. Sremačka zakuska i Dunavski ručak su uključeni u program. Dolazak na Dunav u Čortanovcima. Šarmantni restorančić na pontonu (splavu) gde nas čeka Sremačka Zakuska uz domaću rakiju i vino. Udišite duboko vazduh za koji mnogi smatraju da je najzdraviji u Srbiji, zbog jedinstvene ruže vetrova. Ukrcavanje  u čamce (za po 16 osoba). Plovidba do Krcedinske Ade uz divan pogled na prelepe obronke Fruške Gore sa desne strane i široke ravnice Bačke sa leve strane. Prolazimo ispod impozantnog mosta kod Beške. Krčedinska Ada je jedinstveni prirodni rezervat sa velikim brojem raznih životinja. Prilika da se slikate sa stadom ovaca ili sa čoporom konja ili sa mangulicama (poludivlje svinje) i pticama u njihovom prirodnom okruženju. Nastavljamo plovidbu kroz Koviljsko-Petrovaradinski Rit, izuzetno zanimljivim delom Fruškogorskog Podunavlja. Ukoliko vodostaj dozvoljava posetićemo čuveni manastir Kovilj. Povratak u Cortanovce preko Arkanja. Čeka nas Dunavski ručak na splavu uz domaću rakiju i vino. Ako grupa želi ručak može da se organizuje na Krčedinskoj Adi. 

 

Fruškogorski Džip Safari

 

 

Uzbudjenje i adrenalin na pretek. Bezbroj prilika za snimanje predivnih predela i atrakcija. Doživljaj koji se ne zaboravlja. Dolazak u Čortanovce. Piće dobrodošlice za ohrabrenje. Sedamo u džipove, old-tajmere iz  1941.g. , (vozač i mesta za još 5 osoba). Vozimo se uz Dunav do Sremskih Karlovaca, najromantičnije varoši u Srbiji. Nastavljamo preko Stražilova, mesta večnog počinka Branka Radičevića. Stižemo u čuveni manastir Grgeteg. Ovde se nalazi palentološki nalaz obale  nekadašnjeg Panonskog Mora. Produžavamo preko prelepih obronaka Fruške Gore do manastira Velika Remeta koji ima najviši zvonik u Sremu i čuveni Vizantijski Ikonostas. Prolazimo pored čuvenog izvora Ubavca, kroz voćnjake, vinograde i dolove. Nakratko posećujemo čuveni manastir Krušedol koji je osnovan od strane Despota Djuradja Brankovića. U povratku ka Čortanovcima videćemo čuveni  izvor Kozarica i iskopine Rimskog Grada Castrum Herkulus. Na kraju vožnje od 50 km opustićemo se uz ručak koji je pripremio naš domaćin u svom šarmantnom restorančiću na pontonu (splavu). Uz ručak ide i posluženje domaćim vinom i rakijom i sa domaćim kolačima. 

 

SREMSKA MITROVICA - CARSKA PALATA SIRMIUM

 

 

20-ak minuta od hotela Park, na obali Save, nalazi se Sremska Mitrovica, na mestu starog Rimskog grada. Tu su ostaci antičkog grada Sirmiuma, poznatog kao “slavna majka svih gradova”.  Veliki broj Rimskih Careva  je rodjeno upravo ovde. Prošetajte sa vodičem stazama nekadašnje  Carske Palate. U okviru kompleksa Sirmium je bar sa pogledom na iskopine gde možete da predahnete uz piće. Nakon posete Carskoj Palati  sledi poseta Muzeju Srema,  čuvaru tradicije i istorije Srema, kao i poseta Sabornom Hramu i arheološkim iskopinama na Žitnom Trgu. Povratak u hotel kroz legendarnu Sremsku ravnicu pored slikovitih sela.

Trajanje izleta- 4 sata. Cena……zavisi od broja učesnika

 

 

fruškogorski viNSKI PUT

 

Prošlo je vise od 1700 godina od kada je rimski car Marko Aurelije Probus, rođen u Sirmiumu ( današnja Sremska Mitrovica ) zasadio prvu vinovu lozu na padinama Fruške Gore u selu Neštin. Panonsko zemljište, pogotovo na južnoj, sunčanoj strani Fruške Gore, vekovno iskustvo u pravljenju vina i tradicionalne tajanstvene recepture učinili su da se žitelji Srema smatraju među najveštijim vinogradarima i vinarima. Danas Fruška Gora broji više od 60 porodičnih vinarija. Mi vas vodimo u obilazak tri najznačajnije vinarije na južnim padinama Fruške Gore – vinarije Deurić, Kovacević i Mačkov Podrum. Sve tri su blizu hotela Park što čini ovaj izlet prijatnim i nenapornim. Za lljubitelje vina ovaj izlet je izuzetan doživljaj.

 

 

Kroz slikovite pejzaže stižemo u bajkovito seoce Mala Remeta gde započinjemo našu Fruškogorsku avanturu posetom porodičnoj vinariji Deurić – www.vinarijadeuric.com Organizovana na najsavremeniji način i okružena nepreglednim vinogradima i plantažama jabuka ova vinarija ostavlja jak utisak. Sa gornjeg sprata glavne zgrade puca pogled na jug preko Save sve do Mačve i planine Cer. Upoznaćete se sa istorijom kuće, poslušati uzbudljive vinske priče i saznati više o najpoznatijim etiketama ove impresivne vinarije.
 

 

Nastavljamo kroz pitome fruškogorske predele i stizemo do Iriga, na čijem ulazu je jedna od najpoznatijih vinarija u Srbiji – Vinarija Kovacević www.vinarijakovacevic.com Vinarija porodice koja se uzgajanjem vinove loze bavi duže od 100 godina. Danas iz ove vinarije dolaze neka od najkvalitetnijih i često nagrađivanih vina u Srbiji i u širem regionu. Saznaćete o istoriji i upoznaćete se sa najvažnijim  etiketama ove renomirane vinske kuće.

 

 

Nedaleko, takodje na ulazu u Irig, je nasa sledeća poseta, Vinarija Mačkov Podrum – www.mackovpodrum.co.rs  Još jedna dugogodišnja porodična tradicija – jos od 1800-ih godina. Opustićemo se u autentičnom sremačkom ambijentu Mačkove vinske kuće, uvek prepune boja, zvukova i mirisa. Od ljubaznih domaćina čućemo neke uzbudljive vinske priče. Ako imamo sreće upoznaćemo vlasnika vinarije, nadaleko poznatog gospodina Savu Jojića, jednog od svetskih poznavalaca vina. On voli da priča sa posetiocima i on će vam objasniti zašto je njihov moto Znati Piti – Znati živeti.  Ovde nas očekuje degustacija nekoliko njihovih vina uz hladnu zakusku.

 

 

Trajanje izleta – 4 do 5 sati. Cena zavisi od broja ucesnika . U svakoj vinariji moguće je kupiti vino po cenama znatno nižim nego u radnji. NAPOMENA – u izuzetnim slučajevima moguće je zameniti redosled poseta i/ili posetiti neku drugu vinariju.

 

 

,, Sremski Karlovci su jedan od najlepših gradova koje sam videla. Pravi grad muzej koji mami posetioce da ga što bolje istraže. Hotel Park je organizovao zaista odličan izlet tako da za organizaciju imam samo reči hvale. Vidimo se ponovo na jesen, ovaj put u istraživanju Fruške gore! POHVALE I PREPORUKE! ,,

Nataša Knežević, Beograd

 

HOTEL PARK

Veljka Dugoševića 98,

22 400 Ruma, Srbija

Telefon:

+381 (22) 470 930

E-mail:

info@hotelpark.rs

Copyright Hotel Park 2014.

Powered by SOL Produkcija. All rights reserved.