HOTELSKI BISER U PODNOŽJU

FRUŠKE GORE

 • rezervišite

 • Datum dolaska
 • Broj noćenja
 • Promeni / poništi rezervaciju

UP DOWN
 • FRUŠKOGORSKI VIKEND

   Već od 29 €

   

   

  Pobegnite!

  Vratićete se osveženi i podmlađeni.

   

  Detaljnije >>

   

 •  

  Prednosti

  ON LINE REZERVACIJA

   

  Niže cene!

  Piće dobrodošlice.

  Rana prijava/Kasna odjava.

   

FRUŠKOGORSKI  MANASTIRI

3 DANA / 2 NOĆI 69 €    •    4 DANA / 3 NOĆI 99 €

 

 

 

 

 

Doživite izuzetan ambijent srednjevekovnih manastira “Srpske Svete Gore”. Utonite u njihovu svečanu tišinu, upoznajte najznačajnije primere baroknog slikarstva u Srbiji i obradujte sebe organskim proizvodima iz manastirskih radionica. Uživajte u živopisnoj prirodi Fruške Gore koja ih okružuje. Upoznajte Sremske Karlovce, centar srpske duhovnosti, obrazovanja i kulture. Za kraj, opustite se u autentičnom sremskom salašu i probajte lokalne specijalitete i čuvena Fruškogorska vina. Vratićete se osveženi i podmlađeni. Hotel Park, kategorije 4* je idealna baza za obilazak Fruškogorskih manastira.  Nalazi se u podnožju Fruške Gore a samo 30 minuta od Beogradskog aerodroma. U neposrednoj blizini su neki od najčuvenijih manastira kao i čuvene Fruškogorske vinarije.

 

► paket

3 dana / 2 noći

69 €

 

► Paket
4 dana / 3 noći

99 €

 

Dolazak u hotel u petak, odlazak u nedelju.

Uključuje 4 manastira, Sremske Karlovce i Salaš

 

 

Dolazak u hotel u petak,odlazak u ponedeljak.

Uključuje 6 manastira, Sremske Karlovce i Salaš.

 

 

 

 

 

Tri najznačajnija manastira Hopovo, Grgeteg i Krušedol su uključeni u oba programa. Hotel Park može da organizuje prisustvovanje bogosluženju u odredjenom manastiru ako to grupa/gosti  žele. Cena je po osobi za smeštaj dve osobe u standardnoj sobi. Doručak (švedski sto) i večera svakog dana su uključeni u cenu. Autobus obezbeđuje grupa. Hotel Park organizuje sve posete i svu logistiku i komunikaciju sa manastirima i sa salašom. Hotel Park može da obezbedi autobus uz doplatu koja zavisi od veličine grupe.  Boravišna taksa i osiguranje nisu uključeni u cenu.

 

 

 

manastir krušedol

 

 

Po istorijskoj i kulturnoj ulozi, bogatstvu riznice manastira, čuvenom ikonostasu i freskama kojima je iznutra oslikan, manastir Krušedol je jedan od najznačajnijih Fruškogorskih manastira. Smešten je na južnim obroncima Fruške Gore i na samo 10 km od manastira Hopovo, koji je uz Krušedol, najposećeniji manastir „srpske Svete gore“. Zahvaljujući istorijskom značaju i lepoti okoline i samih manastira, manastiri Krušedol i Hopovo su obavezna usputna stanica ljubiteljima istorije i sakralne arhitekture.

 

 

 

manastir grgeteg

 

Crkva manastira Grgeteg posvećena je Sv.Nikoli (22.maj). Manastir je izgrađen na južnom obronku Fruške gore, severno od naselja Grgeteg, bivšeg manastirskog prnjavora. Ktitor je po legendi despot Vuk Branković - Zmaj Ognjeni Vuk. Prvi pisani trag o manastiru je u turskim katastarskim knjigama iz 1545-1548. godine. Manastirski kompleks danas čine crkva, konaci i ekonomske zgrada. Manastir je ženski. Starešina manastira je arhimandrit Dositej.

 

   

 

manastir hopovo

 

 

Nalazi se na blagoj padini južnih obronaka Fruške gore, nedaleko od Iriga. Udaljen je svega stotinak metara od magistralnog puta Ruma - Novi Sad, te je jedan od najpristupačnijih fruškogorskih manastira. Manastir Novo Hopovo, zajedno sa Krušedolom, po svojoj arhitekturi, prosvetnoj ulozi, istoriji bogatoj kulturnim, verskim i političkim događajima, jedan je od najznačajnijih manastira u Srbiji.

 

 

Sremski Karlovci

 

Rasuti između zelenih obronaka Fruške gore i plavog Dunava, Sremski Karlovci čuvaju bogatu riznicu srpske kulture i duhovnosti u svojim građevinama od neprocenjive istorijske vrednosti, a na njegovim ulicama se i danas slave vino i grožđe uz poeziju Branka Radičevića. U evropsku istoriju Karlovci su ušli 1699. godine kada je u njima potpisan mir kojim se završio Veliki bečki rat između Austije i Turske.

 

 

,Fruška gora je toliko čarobna da je nemoguće opisati tu a manastiri su kao najveći dragulji. Presrećna sam što sam imala prilike da ih obiđem i poklonim se velikim svetinjama. Definitivno ću ova četiri dana pamtiti celog života,

hvala vam HOTEL PARK na odličnoj organizaciji! ,

Nataša Ilić, Beograd

HOTEL PARK

Veljka Dugoševića 98,

22 400 Ruma, Srbija

Telefon:

+381 (22) 470 930

E-mail:

info@hotelpark.rs

Copyright Hotel Park 2014.

Powered by SOL Produkcija. All rights reserved.