HOTELSKI BISER U PODNOŽJU

FRUŠKE GORE

 • rezervišite

 • Datum dolaska
 • Broj noćenja
 • Promeni / poništi rezervaciju

UP DOWN
 • FRUŠKOGORSKI

  VIKEND 

  2 dana/ 1 noć

  3 dana / 2 noći

   

  Pobegnite!

  Vratićete se odmoreni, 

  osveženi i podmlađeni!

   

  Detaljnije >>

 •  

  REZERVIŠITE DIREKTNO!

   

  Niža cena

  Piće dobrodošlice

  Rani Check-In

  Kasni Check-Out

Okolina hotela Park

 

U neposrednoj blizini su mnoge atrakcije i prirodne lepote: Fruška gora sa svojim nadaleko poznatim manastirima i vinarijama, čuvena banja Vrdnik, lovište Karakuša, prirodni rezervat Zasavica i mnoga druga izletišta. Samo 2 km od hotela Park je predivno izletište Borkovac sa jezerom, šumom sa trim stazama, etno restoranima i novootvorenim olimpijskim bazenom.

 

 

IZLETIŠTE BORKOVAC

Izletište Borkovac se nalazi na samo 2 kilometra od hotela, u pravcu Fruške gore. Prava oaza zelenila. Uređene Trim staze i šetališta, okruženi drveredima i bogatom vegetacijom, čine ovo mesto idealnim za izletnike, sportiste i rekreativce.  

 

Izletište Borkovac poseduje i otvoreni olimpijski bazen sa pratećim sadržajima, koji ispunjava sve uslove za plivačka takmičenja i vaterpolo utakmice najvišeg ranga. U istoimenom izletištu nalazi se predivno Borkovačko jezero pogodno za spas od letnjih vrućina na uređenoj plaži, ali i za veslačke sportove.

manastiri

Manastiri Fruške gore, kao posebna atrakcija verskog turizma, raspoređeni su po Fruškoj gori i zbog njih je sremska planina nezvanično ponela naziv Sveta gora. Na 10 - 15 km od Rume stacionirana je polovina od 16 aktivnih fruškogorskih manastira nastalih u 15. i 16. veku. To su manastiri: Krušedol, Staro i Novo Hopovo, Grgeteg, Velika Remeta, Vrdnička Ravanica, Mala Remeta i Jazak. Svaki od njih ima posebnu priču o veri, tradiciji i istoriji srpskog naroda. Hotel Park organizuje i posetu fruškogorskim manastirima uz blagoslov SPC. Takođe, moguće je i prisustvo naših gostiju manastirskom bogosluženju. 

VINARIJE

Padine Fruške gore su od davnina čuvene po zasadima vinove loze, vrednim i istrajnim vinogradarima i isto toliko poznatim i umešnim podrumarima. Negovanje vinove loze i proizvodnja vina ovde imaju tradiciju čije trajanje se meri desetinama vekova. 

 

Čuvena fruškogorska vina možete probati u jednom od preko 60 podruma privatnih proizvođača vina. Najpoznatije vinarije u okolini su  Mačkov podrum, Vinarija Kovačević i Vinarija Vinum.

ZASAVICA PRIRODNI REZERVAT

Zasavica je zaštićena kao specijalni rezervat prirode, obiluje raznovrsnošću flore i faune i prisutnim prirodnim retkostima, kao i ugroženim vrstama. 

 

Glavno turističko mesto rezervata je vizitorski centar, sa tornjem visine 18 metara, sa koga se pruža pogled na najširi i najlepši deo toka reke Zasavice. Vožnja čamcima ili turističkim brodom "Umbra" za ljubitelje foto-safarija predstavlja pravo uživanje. Ovde možete probati i čuvene specijalitete od mangulice, kupiti specijalni liker ali i kreme od magarećeg mleka.

FRUŠKA GORA

Fruška gora je 1960. godine proglašena nacionalnim parkom i time je postala prvi nacionalni park u Srbiji. Doline i padine Fruške gore su prekrivene livadama, pašnjacima i žitnim poljima, na padinama su voćnjaci i vinogradi sa čuvenim vinskim podrumima.Na Fruškoj gori je najveća koncentracija lipove šume u Evropi.

 

Najznačajniji spomenik kulture predstavljaju 17 manastira Srpske pravoslavne crkve raspoređenih po celoj planini. Podignuti su kao zadužbine srpskih vladarskih porodica.

 

HOTEL PARK

Veljka Dugoševića 98,

22 400 Ruma, Srbija

Telefon:

+381 (22) 470 930

E-mail:

info@hotelpark.rs

Copyright Hotel Park 2014.

Powered by SOL Produkcija. All rights reserved.